Publiserte artikler

Prøve-OL

Prøve-OL er i gang i Tokyo. Foto: FIVB

Anlegget og arrangementet av sandvolleyballdelen i OL i Tokyo i 2020 skal testes, og derfor arrangeres nå en fire-stjerners World Tour på arenaen der kampene skal gå neste år, Shiokaze Park, Daiba. Og for at dette skal være en riktig generalprøve for OL, vil hoveddelen av turneringen bli arrangert som det vil være i OL. Det betyr at det vil delta 24 lag i hovedrunden i begge klassene, ikke 32 som i World Tour. Og i de seks firelagspuljene det da vil være, vil lagene møte alle de andre i puljen, og altså ikke spille modifisert puljespill. De to beste lagene i hver pulje og de to beste treerne går videre til åttedelsfinale. De fire siste treerne spiller to og to om de resterende plassene i åttedelsfinalen. Deretter spilles singel eliminasjon til bronsefinale og finale.

Kvalifiseringen til turneringen er imidlertid ikke som til OL, der de 24 lagene som får delta i god tid på forhånd vet om de har fått plass. Her har 16 lag i hver klasse kvalifisert seg til hovedrunden i kraft av rankingen. De 8 siste plassene spilles det kvalifisering om. Det var plass til 40 lag i kvalifiseringen i hver klasse, men bare 19 kvinnelag og 25 herrelag var påmeldt, så dermed blir de 8 lagene funnet med to runders kvalifisering.

Kvalifiseringen startet i natt norsk tid, og der er ingen norske lag med. Hos mennene er imidlertid Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum påmeldt, og siden de er verdens beste lag for tiden, går de selvsagt direkte til hovedrunden som starter til natten. Motstandere og tider er ikke klart i skrivende stund, men vil komme her i løpet av dagen.

Legg igjen en kommentar