Publiserte artikler

OL-kvalifiseringsturnering

Foto: FIVB

Det internasjonale volleyballforbundet, FIVB, har nå offentliggjort hvilke land som får delta i turneringen som kan gi en ekstra plass i sandvolleyball i OL neste år. Landene er tatt ut på bakgrunn av rankingpoengene til de 15 beste lagene pr. 16. juli. I tillegg får arrangørlandet Kina en plass, ettersom kvalifiseringen skal gå i Haiyang 18.-22. september.

Norge har fått med et lag i mennenes klasse, siden Anders Mol og Christian Sørum fremdeles er toppranket. Det betyr at de også kan delta her, selv om de sannsynligvis sikrer seg en av de 15 plassene i OL som blir gitt til de høyest rankede lagene pr. 15. juni neste år. Så om Anders og Christian deltar i Kina og vinner en av de to plassene som blir gitt i turneringen, får Norge med to herrelag i OL.

Hos kvinnene har dessverre ikke Norge med et lag som sikrer oss plass blant de 16 som skal delta i Kina. Norges håp om å få med et kvinnelag, ligger i Continental Cup, for i øyeblikket ser det ikke ut til at innsatsen i World Tour gir plass.

FIVBs artikkel om kvalifiseringsturneringen i Kina ser du her.

Legg igjen en kommentar