Publiserte artikler

Sandoppdatering

Ikke alltid strålende vær i World Tour. Foto: FIVB

De norske lagene som deltar i den tre-stjerners World Tour-turneringen i Edmonton i Canada, henger fortsatt med. Dessverre har det ikke gått like godt for Lars Tveit Retterholt og Daniel Bergerud, som har forsøkt å kvalifisere seg til hovedrunden i turneringen med fire stjerner i Espinho i Portugal. Den første kampen gikk bra, de engelske tvillingene Javier og Joaquin Bello ble slått greit 2-0 (21-17, 21-17). Men i den avgjørende kampen om å komme inn blant de beste, ble det dessverre tap 0-2 (20-22, 16-21) mot Durant-Schumann fra Australia. Hjemmesiden til Espinho er her.

I Albertas provinshovedstad Edmonton har ikke værgudene vært på arrangørenes side så langt med vått og kjølig vær. Men de to norske lagene som deltar lar seg ikke slå ut av det. Laget med Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol er klar for eliminasjonsspill i kveld norsk tid. Da møter de Nicklin-Hartles fra New Zealand. Mathias og Hendrik vant sin første kamp i puljespillet mot Durnek-Bercik fra Tsjekkia med 2-0 (21-11, 21-15). I puljefinalen ble imidlertid Doherty-Hyden fra USA litt for sterke og vant 2-1 (15-21, 21-18, 17-15). Men altså likevel videre spill for de to norske.

Det norske kvinnelaget som er i Edmonton, Victoria Faye Kjølberg og Ane Guro Tveit Hjortland, har bare spilt en puljekamp så langt. I den ble det tap 1-2 (18-21, 21-18, 13-15) for et sterkt australsk par, Laird-Palmer. De norske må dermed vinne sin neste kamp for å få eliminasjonsspill. Den kampen går kl. 19:00 norsk tid og motstandere er Chiyo-Sakaguchi fra Japan. Resultatene fra Edmonton finner du her.

Legg igjen en kommentar