Publiserte artikler

Enda en proff

Fersk proff, Emilie Olimstad. Foto: CEV

Norske volleyballjenter er tydeligvis blitt interessante for utenlandske klubber, og da især tyske, ser det ut til. Tidligere har Renate Bjerland og Oda Løvø Steinsvåg gått til hver sin tyske toppklubb, henholdsvis Wiesbaden og Straubing. Og nå melder Fædrelandsvennen og Aftenposten (abonnement) at Emilie Olimstad skal til en tredje klubb i tyske 1. Bundesliga, Ladies in Black Aachen, se her.

Dette bekrefter også klubben på sine nettsider, les her. I likhet med Oda Stensvåg har Emilie gått ut fra Toppvolley Norge i år. Hun var der en av de ledende spillerne til hun fikk et avbrekk før sluttspillet på grunn av et tretthetsbrudd. Emilie er født i år 2000 og kommer opprinnelig fra Åmli. Hun havner dermed et sted som er noe større enn det hun er vant med. Aachen er en by med knapt 300.000 innbyggere og ligger ved grensen til Nederland og Belgia. Laget Ladies in Black har spilt i den øverste ligaen i Tyskland i elleve år. I grunnserien kom laget på sjetteplass sist sesong og tapte deretter 0-3 i kamper i semifinalen i sluttspillet for de senere mesterne Stuttgart.

På nettsiden uttaler sjefstrener Saskia van Hintum at hun har studert flere videoer av Emilie, og hun ser med glede fram til å samarbeide med henne. Hun mener Emilie er i starten av en internasjonal karrière, og hun vil gjerne lede henne dit.

Volleynytt ønsker de ferske proffene lykke til.

Legg igjen en kommentar