Publiserte artikler

Russland vant VNL

Russland feirer VNL-gull. Foto: FIVB

Russland slo arrangørlaget USA 3-1 (25-23, 20-25, 25-21, 25-21) i finalen i Volleyball Nations League og forsvarte dermed gullet fra i fjor, da den første utgaven av VNL hadde sluttspillet i Lille i Frankrike.

Selv uten fjorårets MVP, Mikhaylov, viste Russland seg som det sterkeste laget i turneringen. Bare i den siste puljekampen mot USA, da de stilte med rent B-lag for å gi de beste hvile, gikk de på tap. Det så ut som om de bevisst regnet med seier mot den andre puljevinneren, Polen, i semifinalen. Og det viste seg også å stemme, Polen ble slått 3-1.

USA fikk langt hardere vei til finalen da de møtte Brasil i semi. De lå under 1-2 før de greide å snu til 3-2. Brasil greide tydeligvis ikke å hente seg inn etter semifinaletapet, for det urutinerte polske mannskapet hadde små problemer med å slå Brasil 3-0 (25-17, 25-23, 25-21) i bronsefinalen. Brasil brukte alle spillere bortsett fra Isac i forsøket på å snu kampen, men til ingen nytte. Polens trener Heynen dro forøvrig tilbake til Polen for å trene spillerne som forbereder seg til OL-kvalifisering. Visstnok uten forhåndsgodkjenning av det polske forbundet. Dette, og det at Heynen har signert kontrakt med den italienske toppklubben Perugia, kan muligens surne forholdet til det polske forbundet. Tidligere har Heynen nemlig lovet at han skal konsentrere seg om det polske landslaget fullt til etter OL.

Finalen i Chicago ble sett av 4.300 tilskuere, og de fikk se en sluggerfinale. Russland hadde kantspiller Kliuka i kjempeslag med en angrepsuttelling på 79 %. Volkov på den andre kanten spilte også godt, mens diagonalen Poletaev hadde mindre uttelling enn vanlig. Midter var Iakovlev og Kurkaev, opplegger Kobzar og libero Golubev.

USA hadde først og fremst problemer på den ene kanten. Russell startet, men ble erstattet av Muagututia, som igjen ble erstattet av Anderson, som ble flyttet fra diagonalen. Den plassen ble overtatt av Patch, noe som heller ikke var en heldig løsning. Resten av laget: Christenson opplegger, Sander kant, Holt og Smith (byttet med Jendryk) i midten og Shoji libero.

Det ble kåret et drømmelag, men FIVB hadde visst litt problemer, for de endte opp med tre kanter, visstnok etter at Kliuka var utelatt ved første tildeling. Så det offisielle ser slik ut:

MVP: Matt Anderson (USA)
Beste opplegger: Micah Christenson (USA)
Beste diagonal: Matt Anderson (USA)
Beste kanter: Egor Kliuka og Dmitri Volkov (begge Russland), Bartosz Bednorz (Polen)
Beste midter: Max Holt (USA) og Ivan Iakovlev (Russland)
Beste libero: Erik Shoji (USA)

VNL-finalens hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar