Publiserte artikler

Liten tid til hvile

Ehlers-Flüggen skal møte Berntsen-Mol i dag. Foto: FIVB

Spillerne som har deltatt i VM i sandvolleyball i Hamburg, får ikke mye tid til å lade batteriene. Allerede i dag starter en turnering i den idylliske alpelandsbyen Gstaad i Sveits, en av to fem-stjerners turneringer i år, og dermed riktig prestisjefylt med 40.000 dollar til laget som vinner. Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum vant mennenes klasse i fjor, og har altså mye å forsvare. De to er fortsatt ranket på topp i verden, foran de ferske verdensmesterne Krasilnikov-Stoyanovskiy, og disse to lagene er da også toppseedet i Gstaad.

Hovedrunden med Mol-Sørum i Gstaad starter i morgen med 32 lag i hver klasse som spiller modifisert puljespill fulgt av singel eliminasjon. I dag er det kvalifisering med 30 lag hos mennene og 29 hos kvinnene. Disse spiller inntil to runder singel eliminasjon om åtte plasser i hovedrunden. Norge har fått med ett lag i denne kvalifiseringen. Det er det andre laget i BeachVolley Vikings med Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol. I sin første kamp møter de tyskerne Ehlers-Flüggen, et lag som tapte knepent 1/16-finalen i VM mot laget Mol-Sørum slo i bronsefinale. Dette viser også at dagens kvalifiseringsturnering ikke blir en enkel sak, flere av lagene som kom langt i VM deltar her. Mol-Berntsen spiller mot Ehlers-Flüggen kl. 12:00.

Du finner resultatene her. Sjekk her for å se stream av kampene (betaling).

Legg igjen en kommentar