Publiserte artikler

Sterk bronsemedalje

Anders Mol og Julius Thole er VMs to beste blokkere. Foto: FIVB

Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum fikk det tøft i gårsdagens semifinale i VM i sandvolleyball i Hamburg. Tyskerne Julius Thole og Clemens Wickler hadde flertallet av den fullsatte Rothenbaum stadion i ryggen, og spilte respektløst og sterkt mot de høyererankede nordmennene. Begge lagene spilte god volleyball, men det var tyskerne som trakk det lengste strået med 2-1 (17-21, 21-16, 15-12), og dermed får møte det russiske laget Stoyanovskiy-Krasilnikov i finale.

For Mol-Sørum ble det bronsefinale. Motstanderne Tri Bourne og Trevor Crabb kommer fra USA, og de viste seg heller ikke å være noen lett match. Første sett følte lagene hverandre på tennene og holdt følge hele veien med det ene laget ett eller to poeng foran. Litt flere feil fra norsk side ga amerikansk seier 21-19. Men i det andre settet begynte det norske blokk-forsvarspillet å sitte, og da var amerikanerne sjanseløse. Med 21-15, 15-10 i det to siste settene, var en sjelden VM-medalje i sandvolleyball sikret for Norge. Med medaljen følger mye god PR, 35.000 dollar og 1280 viktige poeng i OL-kvalifiseringen.

Kvinnenes gull gikk i går til Canada. Sarah Pavan og Melissa Humana-Paredes slo April Ross og Alix Klineman 2-0 i finalen.

VMs hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar