Publiserte artikler

Ungdomsmøte i semi

Anders hadde en god dag mot Italia. Foto: FIVB

Det blir to unge lag som møtes i den ene av dagens to semifinaler for menn i VM i sandvolleyball i Hamburg. Mens Anders Mol og Christian Sørum er 22 og 23 år, er motstanderne deres, tyskerne Julius Thole og Clemens Wickler, 22 og 24 år. Og selv om Anders og Christian vil ha støtte fra mange norske fans blant de 13.000 som Rothenbaum Arena rommer, vil hjemmelaget ha klart flest tilhengere i ryggen i kampen om å nå finalen når spillet starter kl. 18:30. For de som ikke er i Hamburg, kan kampen ses på TV 2 Sumo og på TV 1 Sport 2, og den streames her.

I gårsdagens åttedelsfinale fikk ikke Anders og Christian det lett mot latvierne Plavins og Tocs. Muligens var Anders hemmet av en vond rygg, for laget gjorde uvant mange feil og lot latvierne styre det meste av første sett. Og da det sto 19-15 til Plavins-Tocs, så første sett ut til å være tapt. Men da hentet de norske opp noen baller de slo inn og Anders blokket, og plutselig sto det 19-19. Da var latvierne knekt, og nye kjempeballer ga 22-20 til Norge. I det neste settet hadde nordmennene mer kontroll og vant en slitekamp med 21-17 i det andre settet.

Dagens kvartfinale ble enklere. Et sterkt italiensk lag med Nicolai og Lupo sto på den andre siden av nettet. Imidlertid var de sjanseløse mot storspillende nordmenn som vant 2-0 (21-13, 21-11).

Deres semifinalemotstandere i dag hadde heller ikke storeproblemer med å slå legenden Dalhausser og makker Lucena fra USA. Spesielt blokkspiller Thole overbeviste, så de norske må finne bedre løsninger mot ham om de skal ta seg til finalen i morgen. Den andre semifinalen går mellom Stoyanovskiy-Krasilnikov fra Russland og Bourne-Crabb fra USA. Denne kampen spilles kl. 17:00.

Legg igjen en kommentar