Publiserte artikler

Universiade i Napoli

I dag starter volleyballdelen i Universiaden i Napoli i Italia. Universiaden er et idrettsarrangement for studenter og skoleelever mellom 18 og 28 år, og er delt i en vinterdel og en sommerdel. Begge går annet hvert år, og Vinteruniversiaden gikk i Krasnoyarsk tidligere i år. Sommeruniversiaden i Milano er verdens største idrettsarrangement i år med 8.000 deltakere fra 120 land som deltar i 18 idretter. Åpningsseremonien var for to dager siden, 3. juli, men noen idretter, som fotball, vannpolo og stuping, har holdt på siden 1. juli.

Norge har ikke med lag i volleyballdelen i årets Universiade. Det har blitt sendt lag noen få ganger, første gang til Mallorca i 1999. I Milano i år deltar 16 lag i kvinneklassen og 20 i klassen for menn. Disse er delt i fire puljer i hver klasse. Etter puljekamper alle mot alle, spilles kvartfinaler, semifinaler og finaler. Det spilles om alle plasseringer, og kvinnefinalen går fredag 12. juli, mennenes finale dagen etter. Universiadens hjemmeside har du her.

Selv om Norge ikke har volleyballag med i Napoli, vil norsk volleyball likevel være representert. Yngvild Larsen Schei, 1. visepresident i NVBF, er Head of Delegation for den norske troppen, og Kjell Erik Kvamsdal, trener for OSI, er Deputy Head of Delegation. Og de to styrer da en norsk tropp med 60 deltakere. Disse skal konkurrere i friidrett, basketball, RG, turn, taekwondo, fekting og stup. Du kan lese mer på studentidrett.no her.

Legg igjen en kommentar