Publiserte artikler

Vant VM-puljen

Det så ikke ut til at alderen tynget bursdagsbarnet Anders i går. Foto: FIVB

Fødselsdagsbarnet Anders Berntsen Mol og makker Christian Sandlie Sørum hadde ikke store problemer med å slå det brasilianske laget Pedro Solberg-Vitor Felipe i den siste puljekampen i går. På Anders’ 22-årsdag spilte Brasil jevnt med dem til 7-8 poeng i hvert sett, deretter var det norsk overkjøring til 21-14, 21-15. Les hva Aftenposten skriver her, BA her. TV 2s artikkel her.

Det norske laget blir nå et av tolv puljevinnere. Siden ikke alle puljene er ferdigspilt ennå, får de spillefri i dag og må vente til i kveld før de får vite hvem de skal møte i 1/16-finale i morgen. I kveld skal også de åtte dårligste puljevinnerne spille om de siste fire plassene i 1/16-finalene, som ellers har gått til de to beste i hver pulje pluss de fire beste treerne, altså i alt trettito lag.

Det som er sikkert på forhånd, er at Anders og Christian ikke vil møte noen av de andre puljevinnerne i sin 1/16-finale, heller ikke et av de to andre lagene de alt har spilt mot. De unngår altså sterke lag som de polske Kantor Losiak og Fijalek-Bryl, Stoyanovskiy-Krasilnikov fra Russland, Alison-Álvaro Filho fra Brasil og Cherif-Ahmed fra Qatar. Derimot kan de trekkes mot et sterkt lag som Brouwer-Meeuwsen fra Nederland, som havnet bak Saxton-O’Gorman fra Canada i sin pulje.

Uansett blir det en spennende trekning fram mot forhåpentligvis finale. Resultater og oppsett finner du her.

Kvinnene i VM er forøvrig en dag tidligere ute enn mennene og starter sine 1/16-finaler i dag. Vi kan nevne at det finske laget Lahti-Parkkinen røk ut som en av de fire treerne. I playoff-kampen mot Gallay-Pereyra fra Argentina så det ut til at de skulle gå videre da de ledet 12-8 i avgjørende sett, men argentinerne snudde og vant 15-13. Kvinnenes kampoppsett har du her.

Legg igjen en kommentar