Publiserte artikler

Siste VNL-runde

Sikrer Wallace (8) og Brasil sluttspilldeltakelse? Foto: FIVB

Denne helgen spilles siste runde i mennenes Volleyball Nations League, VNL. Dermed blir det avklart hvilke fem lag som får ta turen til Chicago og spille sluttspill sammen med hjemmelaget USA 10.-14. juli. USA er det eneste laget som er garantert deltakelse før de tre siste puljekampene for hvert lag, selv om de i øyeblikket er nr. 7 på tabellen. Nærmest til å være sikker på Chicago-tur er Brasil, som bare trenger å vinne to sett i løpet av sine tre kamper mot Frankrike, Italia og Canada på hjemmebane i Brasilia. Men alle tre motstandere har mulighet til sluttspill, så regn med harde kamper.

Nærmest Brasil, som står med ett tap så langt, kommer Iran med to. Deretter følger Frankrike og Russland med tre, og Italia og Polen med fire. Canada (6) og Argentina (7) er de eneste som ellers kan blande seg inn i diskusjonen. Det som gjør det vanskelig å spå utfallet, er at alle lagene blander mannskap friskt mellom rundene. Tjuefem spillere ble meldt inn før turneringen startet. Av disse plukkes fjorten ut til hver runde, og mange lag har utnyttet denne muligheten og fått testet mange spillere før den viktige OL-kvalifiseringen starter.

Puljekampene denne helgen går i Brisbane, Australia, Brasilia, Brasil, Plovdiv, Bulgaria og Leipzig, Tyskland. Kampprogrammet har du her. Du kan se alle kampene her.

Legg igjen en kommentar