Publiserte artikler

Europacupene trukket

Hele trekningen ble streamet på EuroVolley.tv. Foto: CEV

Det blir ikke mye norsk å se i europacupene kommende sesong. Ingen norske lag var påmeldt, og så vidt vi kan bedømme, blir da Rune Fasteland i Knack Roeselare og Jonas Kvalen i Greenyard Maaseik de eneste norske spillerne som får testet seg mot andre lands lag. De to får på den annen side forsøkt seg mot de beste, siden begge lagene er inne blant tjue lag i puljespillet i Champions League. Trekningen for de andre rundene i Champions League ser du her for mennene, her for kvinnene. Hvilke lag som går direkte til fjerde runde og dermed puljespill, kan du lese om her.

TIF Viking ble forrige sesong det første norske laget noensinne som deltok i Champions League. Men siden 2010 har det vært vanlig med norsk deltakelse i Challenge Cup, spesielt har TIF Viking (Nyborg VBK) vært flittige deltakere, men også Førde, Tromsø, Stod og Randaberg har forsøkt seg internasjonalt. Men denne gangen valgte altså alle kvalifiserte å stå over. Vi får håpe det ikke er slutt med alle ambisjoner om å komme nærmere europeisk topp.

Så da får vi i stedet heie på våre skandinaviske naboer. Sverige stiller med Linköping (menn) og Engelholm (kvinner), Danmark med Gentofte (menn) og Holte (kvinner) i Challenge Cup. Finland er som vanlig sterkt representert i alle cupene. Du kan se resultatet av trekningen for menn her, for kvinner her.

Trekningen i den tredje cupen, CEV-cupen, ga følgende resultat for menn, og for kvinner.

Legg igjen en kommentar