Publiserte artikler

EM U20 i sanden

Göteborg klar for EM. Foto: CEV

I dag starter europamesterskapet i sandvolleyball for spillere født 2000 og senere. Mesterskapet går i Beach Center i Göteborg og varer til søndag. Trettito lag fordelt i åtte puljer deltar i hver klasse. Bortsett fra arrangørene, som kan stille med tre lag, har hvert land med bare ett lag, så med tretti deltakende land viser det at sandvolleyball har etablert seg i Europa.

Norske deltakere i Göteborg er Nils Gunnar Ringøen og Johannes Helland-Hansen i gutteklassen og Frida Berntsen og Rugile Lavickyte hos jentene. I EM spilles ikke modifisert puljespill, så der får lagene tre kamper i puljespillet. De tre beste i hver pulje går videre til singel eliminasjon, med puljevinnerne direkte til andre runde.

Puljespillet går i dag og i morgen, og begge de norske lagene er satt opp med en kamp i dag og to i morgen. Berntsen-Lavickyte møter i dag kl. 13:20 et engelsk lag, Bentley-Austin, mens guttenes første kamp er kl. 12:30 mot Bošnjak-Mozic fra Slovenia. Jentenes resultater er her, guttenes her.

Les artikkel hos CEV her, hos det svenske forbundet her. Turneringen har en facebookside, den har du her. Stream av kampene på EuroVolley.tv.

Vi nevner også at Jon-Erik Vollan dømmer i mesterskapet.

Legg igjen en kommentar