Publiserte artikler

Challenger Cup

I natt norsk tid starter turneringen som skal finne laget som skal erstatte Bulgaria i kvinnenes Volleyball Nations League neste år. Bulgaria ble som kjent det dårligst plasserte laget av de fire såkalte utfordrerlagene i VNL denne sesongen, og de skal da erstattes neste sesong av vinneren av Challenger Cup.

Turneringen går i Lima i Peru, og seks lag deltar. I tillegg til arrangørene, er det to fra det europeiske forbundet, CEV, ett fra NORCECA, ett fra AVC (Asia) og vinneren av kvalifisering mellom CAVB (Afrika) og CSV (Sør-Amerika). Fra CEV kvalifiserte Tsjekkia og Kroatia seg gjennom European League. Fra NORCECA kommer Canada, fra AVC Taiwan, og Argentina vant kampen om plassen i CAVB/CSV.

De seks deltakende lagene er delt i puljer på tre etter serpentin-systemet. I puljen møter lagene hverandre en gang, og puljevinneren spiller så semifinale mot toeren i den andre puljen. Semifinalevinnerne spiller finale, -taperne bronsefinale.

Puljene ser slik ut:
Pulje A: Peru, Tsjekkia, Kroatia
Pulje B: Argentina, Taiwan, Canada

Den første kampen starter kl. 17:00 lokal tid, dvs. kl. 24:00 norsk tid. Alle resultatene får du her. Finalen går natt til mandag norsk tid.

Mennene er ikke ferdig med sitt puljespill ennå, så der er det ikke klart hvilket lag som rykker ned. Deres Challenger Cup går i Ljubljana 3.-7. juli.

Legg igjen en kommentar