Publiserte artikler

Sand-NM i gang

Blir toppseedede Hjortland-Kjølberg norgesmestere? Foto: CEV

Norgesmesterskapet i sandvolleyball for seniorer har startet opp med kvalifisering i dag. Som i fjor er mesterskapet en del av NM-veka i Stavanger, og norgesmesterne i sandvolleyball blir altså to av flere norgesmestere som blir kåret denne uken. Sandvolleyballmesterskapet spilles på banene på Lassa i Stavanger, det vil si ikke langt fra Ynglingehallen. Bare seksten lag i hver klasse får plass i selve mesterskapet. Av disse er åtte forhåndskvalifiserte gjennom rankingpoeng, mens de åtte siste finnes i en kvalifisering med dobbel eliminasjon.

Kvalifiseringsturneringen har startet tidligere i dag, mens hovedrunden spilles i morgen og torsdag. Ettersom bare åtte kvinnelag møtte til kvalifiseringen, går alle lagene til hovedrunden. Hos mennene stiller tretten lag opp for å kvalifisere seg til hovedrunden. Begge finalene vises direkte på NRK 1. Kvinnefinalen går torsdag kl. 13:30, mennenes kl. 15:45. Litt synd er det jo at verdens beste lag ikke kan delta i NM, siden VM starter dagen etter NM-finalene.

Les mer hos NVBF her og her. Kvalifiseringsresultatene finner du her.

Kommentarer (2)