Publiserte artikler

Sand-NM i gang

Blir toppseedede Hjortland-Kjølberg norgesmestere? Foto: CEV

Norgesmesterskapet i sandvolleyball for seniorer har startet opp med kvalifisering i dag. Som i fjor er mesterskapet en del av NM-veka i Stavanger, og norgesmesterne i sandvolleyball blir altså to av flere norgesmestere som blir kåret denne uken. Sandvolleyballmesterskapet spilles på banene på Lassa i Stavanger, det vil si ikke langt fra Ynglingehallen. Bare seksten lag i hver klasse får plass i selve mesterskapet. Av disse er åtte forhåndskvalifiserte gjennom rankingpoeng, mens de åtte siste finnes i en kvalifisering med dobbel eliminasjon.

Kvalifiseringsturneringen har startet tidligere i dag, mens hovedrunden spilles i morgen og torsdag. Ettersom bare åtte kvinnelag møtte til kvalifiseringen, går alle lagene til hovedrunden. Hos mennene stiller tretten lag opp for å kvalifisere seg til hovedrunden. Begge finalene vises direkte på NRK 1. Kvinnefinalen går torsdag kl. 13:30, mennenes kl. 15:45. Litt synd er det jo at verdens beste lag ikke kan delta i NM, siden VM starter dagen etter NM-finalene.

Les mer hos NVBF her og her. Kvalifiseringsresultatene finner du her.

Kommentarer (2)

 

 1. Vegard B says:

  Ikkje heilt rett om damesida, det var der 18 påmeldte lag. Det vart løyst slik at nr 9 og 10 gjekk rett til hovudrunda. Dei åtte dårlegast rangerte laga spelte så kvalifisering om dei seks siste plassane i hovudrunda. Det vil seie at to lag røyk ut i kvalifiseringa.

  Så vidt eg har forstått var påmeldinga betre i år enn i fjor, utan at eg har funne tala frå fjorårets NM.

  Thumb up 0

 2. admin says:

  Takk for informasjon!

  Thumb up 0

Legg igjen en kommentar