Publiserte artikler

Continental Cup 2018-2020

Norge spiller Continental Cup i Batumi. Foto: CEV

Continental Cup er en måte å kvalifisere lag til OL i sandvolleyball for land som ikke allerede har kvalifisert full kvote gjennom World Tour og VM. Pr. i dag er det bare laget med Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum som kan regne med plass gjennom en av de to turneringene. Skal Norge få med ekstra lag, kan de altså gjøre det ved å kvalifisere seg i Continental Cup, eller i en olympisk kvalifiseringsturnering i Nanjing i Kina i september. Continental Cup spilles over tre runder, der vinneren av den siste, som går i Nederland neste år, får en plass, så sant ikke landets kvote er full.

Første runde av cupen spilles i år, og den andre neste sommer. De norske mennene har så god seeding at de går inn først neste år. Men to norske kvinnelag er i gang med første runde. De spiller i Batumi i Georgia, og i tillegg til disse to landene deltar også Tyrkia og Ungarn. De norske lagene består av Ane Guro Tveit Hjortland-Victoria Faye Kjølberg og Ingrid Lunde-Sunniva Helland-Hansen. Norge har allerede spilt sin semifinale og gått greit til finalen med to ganger 2-0-seire mot Georgia.

De skal møte Tyrkia i finale i morgen. Begge lagene spiller kl. 8:00 norsk tid. Hjortland-Kjølberg møter Yurtsever-C. Merve og Lunde og Helland-Hansen spiller mot Nezir-Gokalp. Dersom Norge vinner begge kampene, er de kvalifiserte for andre runde. Vinner de hver sin, må det spilles en Golden match, der laglederne bestemmer hvilke som skal spille kampen. Vinneren her er da videre, mens taperen av finalen må spille ny kamp mot vinneren av kampen mellom de to semifinaletaperne. Vinneren av denne siste kampen er også klar for andre runde neste år.

Resultatene finner du her.

Legg igjen en kommentar