Publiserte artikler

EM U18 i sanden

Centercourt i Baden. Foto: CEV

I dag starter europamesterskapet i sandvolleyball for de yngste årsklassene, spillerne født i 2002 og senere. Mesterskapet går i Baden i Østerrike, og Norge deltar med et lag i hver klasse. Jentelaget med Birgitte Maaseide og Terian Kaelo får det travlest den første konkurransedagen. Kl. 9:00 møter de Keefe-Tucker fra England, og kl. 15:40 skal de i ilden igjen, nå mot Vasvári-Vecsey fra Ungarn. Det siste laget i puljen, østerrikske Janka-Rihs, møter de i morgen.

Det norske guttelaget består av Markus Mol og Jo Gladsøy Sunde. De har en puljekamp i dag og to i morgen. Motstandere i dag er Hiedl-Kitzinger fra Østerrike. De to siste lagene i puljen er Kanavalau-Kotau fra Hviterussland og Boiko-Bublyk fra Ukraina.

I alt deltar 32 lag i hver klasse, og disse er fordelt på åtte puljer, der alle de fire lagene i puljen møtes. De tre beste i hver pulje går videre til eliminasjonsspillet, der puljevinnerne går direkte til andre runde, mens de to andre spiller første runde. Resultatene fra jentenes puljespill får du her, fra guttenes her.

Begge de norske lagene brukte Strandvik Open som oppkjøring til mesterskapet, og begge gjorde det bra blant mer barkede seniorer, i det begge lagene gikk til kvartfinale. Les ellers NVBFs melding om lagene i Baden her. EuroVolleyTV streamer en del kamper fra fredag, sjekk her.

Legg igjen en kommentar