Publiserte artikler

Mennenes VNL starter

Muserskiy, i rødt, bidro sterkt til at Russland vant VNL i fjor. I år er han skadet. Foto: FIVB

I dag går de siste kampene i andre runde av kvinnenes Volleyball Nations League (VNL), og i morgen åpner mennenes turnering. Mens kvinnene spiller midtukekamper, spiller mennene i helgene, fredag, lørdag og søndag.

Mennenes VNL er lagt opp på samme måte som kvinnenes. Seksten lag deltar, tolv av disse er faste og fire er utfordrerlag, der det dårligste av disse ryker ut neste år og erstattes med et lag fra en utfordrerturnering, Challenger Cup.

Lagene som deltar i mennenes VNL i år er følgende:
Faste: Argentina, Brasil, Kina, Frankrike, Iran, Italia, Japan, Polen, Russland, Serbia, Tyskland og USA .
Utfordrerlag: Australia, Bulgaria, Canada og Portugal .

Portugal vant European League i fjor og senere Challenger Cup, som sikret dem plassen i VNL, mens Sør-Korea rykket ned.

De seksten lagene fordeles hver helg i puljer på fire som spiller alle mot alle. Puljespillet går over fem helger, og etter femten kamper spiller de fem beste pluss USA sluttspill i Chicago 10.-14. juli.

Kampene denne helgen spilles i Mendoza i Argentina, Jiangmen i Kina, Katowice i Polen og Novi Sad iSerbia.

Turneringens hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar