Publiserte artikler

VM for menn i 2022

Polen vant VM i 2018. Foto: FIVB

De som har tenkt å følge VM for menn i 2022 i Russland på nært hold, kan nå begynne å planlegge. FIVB har offentliggjort tidspunkt for mesterskapet og hvilke byer kampene skal gå i. Kampene skal avvikles i perioden 26. august – 11. september 2022, og de skal spilles i byene Mosva, St. Petersburg, Kaliningrad, Krasnojarsk, Kazan, Jekaterinburg, Ufa og Novosibirsk. To andre byer vil komme til i løpet av et år. Hvilken by som blir finalebyen er det ikke skrevet noe om.

I mesterskapet skal 24 lag delta. Disse vil bli fordelt i seks puljer der lagene møtes alle mot alle 26.-29. august. De seksten beste lagene etter puljespillet går videre til andre runde, der de også blir fordelt i firelagspuljer. Herfra går så de seks beste videre til final six, og disse gjør opp om tittelen i dagene 7.-11. september.

To lag vil være forhåndskvalifiserte til mesterskapet. Det er arrangørene Russland og de forsvarende mesterne Polen. Kvalifiseringsprosedyren ellers er endret, så det vil ikke bli enkelt for Norge å ta seg dit. De to beste fra EM i 2021 får plass, så først må Norge ta seg dit. De fire andre kontinentene får også med to lag hver. Og de 12 siste plassene blir funnet i kvalifisering for de 24 beste lagene på verdensrankingen som ikke allerede har kvalifisert seg. I øyeblikket er Norge nr. 65 på rankingen. Les meldingen om VM 2022 hos FIVB her.

Kvinnenes VM i 2022 er delt mellom Nederland og Polen.

Legg igjen en kommentar