Publiserte artikler

Ny seier

Flere enn Anders svever høyt i blokk. Her Phil Dalhausser. Foto: FIVB

Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum befester posisjonen som verdens beste lag i sandvolleyball for menn. I dag har de vunnet en fire-stjerners World Tour i Jinjiang i Kina. Dette skjer bare en uke etter at de vant en tilsvarende turnering i Itapema i Brasil. Så både jetlag og gode motstandere er overvunnet før årets andre gevinst var sikret.

Og de to kom ikke lett til seieren. I går måtte de slå tre lag fra USA før de fikk hvile i vente på dagens finale. Kvartfinalen mot Lucena-Dalhausser var den vanskeligste, den endte 2-1 (21-18, 18-21, 16-14), mens det ble 2-0 (21-13, 21-15) mot Hyden-Doherty i 1/8-finalen og 2-0 (21-15, 21-15) i semifinalen mot Crabb-Bourne.

I finalen skulle Mol-Sørum møte Evandro og Bruno Schmidt fra Brasil. Disse hadde på sin vei til finalen blant annet slått ut Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol i 1/8-finalen med 2-0 (21-14, 21-14). Også Anders og Christian fikk en tøff start på finalen. Spesielt fikk de slite med hoppserven til Evandro. I tillegg satte Evandro stort press på Christian i blokk, etter at Christian var den som fikk de fleste servene på seg. Norge servet på Bruno Schmidt, og han hadde ingen problemer med sin side out i første sett, som gikk til brasilianerne med klare 21-14.

Men etter hvert fikk Norge kontroll på spillet. Christian holdt sin side out, Anders tok noen blokkpoeng, og Christian fikk noen poeng etter forsvarshandlinger. Så det andre settet ble holdt fra start til slutt til 21-17. Bare noen susende hoppserver fra Evandro skapte en stund litt spenning. Det avgjørende settet var lenge jevnt før Anders og Christian skaffet seg et forsprang. Dette ble holdt settet ut, og selv om Evandro igjen skapte problem med serven, gikk settet og kampen til Andreas og Christian med 15-12.

Bronsemedaljene gikk til Andre-George fra Brasil, så dermed fikk brasiliansk sandvolleyball litt oppreisning fra turneringen på hjemmebane sist helg, der det ikke var lag fra Brasil blant de åtte første. Kvinnenes turnering ble vunnet av Brooke Sweat og Kerri Walsh Jennings fra USA, et lag som måtte kvalifisere inn i hovedrunden.

Legg igjen en kommentar