Publiserte artikler

European League i gang

Georgias Nutsibidze fant et hull i den danske blokken. Foto: CEV

Årets utgave av European League startet i går. Som i fjor er turneringen delt i en gull- og en sølvdivisjon, Golden og Silver. I Golden deltar tolv lag i hver klasse, i Silver åtte. Lagene er fordelt i firelagspuljer der det spilles tre bortekamper og tre kamper hjemme. Etter puljespillet i Golden er det Final Four i Kroatia 21. og 22. juni. De to beste i Golden får mulighet til å spille seg til neste sesongs Volleyball Nations League i en Challenger-turnering, mens laget som rankes sist etter puljespillet, rykker ned til neste års Silver.

I Silver spiller puljevinnerne borte og hjemme mot hverandre. Vinneren rykker opp til Golden i 2020.

Av nordiske land deltar Finland i Golden både hos kvinnene og mennene, mens de svenske kvinnene deltar i Golden og de danske mennene i Silver. Sverige innledet med tap 0-3 for Tsjekkia, mens Danmark slo Georgia 3-0, begge på hjemmebane. Finlands menn tapte hjemme 1-3 for Ukraina, kvinnene tapte 1-3 hjemme for Spania. Resultatene for Golden kvinner er her, Golden menn her, Silver kvinner her og Silver menn her.

Vi nevner også at Geir Vestbø dømte Danmarks kamp i går foran 600 tilskuere i Slagelse.

Legg igjen en kommentar