Publiserte artikler

Revansje

Hendrik (i blått) flyr høyt i Kina. Foto: FIVB

Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol fikk revansje for tapet i den avgjørende kvalifiseringskampen mot det tyske laget Ehlers-Flüggen i tre-stjernersturneringen i Kuala Lumpur for tre uker siden. Da sendte nemlig tyskerne dem hjem med 2-1 (21-17, 16-21, 16-14) i andre kvalifiseringsrunde. Men i dag tidlig var det de norskes tur til å avgjøre en jevn kvalifiseringskamp mot tyskerne og ta seg til hovedrunden. Berntsen-Mol er nå klare for hovedrunden i fire-stjernersturneringen i Jinjiang i Kina etter 2-1 (21-16, 20-22, 15-13) mot nettopp Ehlers-Flüggen.

I hovedrunden, der 32 lag spiller modifisert puljespill etterfulgt av singel eliminasjon, får de to selskap av toppseedede Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum i klassen for menn.

Norge har hatt med et lag i kvalifiseringen i kvinneklassen i Jinjiang også. Victoria Faye Kjølberg og Ane Guro Tveit Hjortland møtte det kinesiske laget J. J. Zeng og M. M. Lin i første kamp, som ble vunnet med 2-0 (21-17, 22-20). De neste motstanderne var japanske, og dessverre ble Take-Kusano for sterke og vant 2-0 (21-16, 21-12). Turneringen i Kina er dermed ferdig for de norske kvinnene.

Mennene starter sitt hovedrundespill i morgen. Puljer og motstandere for de norske er ikke klart i skrivende stund. Du finner oppsettet her.

Legg igjen en kommentar