Publiserte artikler

Norge i Itapema-finale

Anders tar hodet til hjelp for å blokke. Foto: FIVB

Det norske laget med Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum hadde noen utfordringer, men tok seg til finalen i den fire-stjerners turneringen i World Tour-serien i Itapema i Brasil. Kvartfinalen mot Priddy-Brunner fra USA ble vunnet 2-0 (21-19, 21-16) etter en grei kamp.

I semifinalen mot polakkene Piotr Kantor og Bartosz Losiak kom Anders tidlig i gang med sitt fantastiske blokkspill, samtidig som Christian sørget for solide servemottak med påfølgende vinnende angrep. Første sett endte med 21-15 til Norge.

I andre sett startet polakkene å serve med på Anders og hadde bra effekt med det. Godt servepress ga godt forsvarsspill fra Losiak med påfølgende poeng. De var også flinkere til å komme forbi blokken til Anders når det norske servepresset ikke var godt nok. Settet sto med det lenge jevnt med polakkene litt foran. Til slutt 21-19 til Polen.

Norge forsøkte hele tiden åpresse Kantor i serve, og i starten på tredje sett ga det uttelling. Norge skaffet et forsprang som laget holdt settet ut. Resultat 15-12 Finalen går søndag ettermiddag. Resultater her.

Det andre norske laget som har spilt World Tour i dag, Anders’ bror Hendrik i par med fetter Mathias Berntsen, kom ikke like langt i to-stjernersturneringen i Aydin i Tyrkia. I kvartfinalen ble Rudol-Szalankiewicz fra Polen for sterke og vant et utrolig jevnt oppgjør 2-1 (19-21, 23-21, 16-14). Med det ble det til slutt femteplass på det norske laget i Tyrkia. Resultatene er her.

Legg igjen en kommentar