Publiserte artikler

Detronisert

Gullvinnerne i Champions League. Foto: CEV

Zenit Kazan greide ikke å vinne Champions League-trofeet for femte gang på rad. I en fullsatt Max-Schmeling-Halle i Berlin i går ble Cucine Lube Civitanova for sterke og vant 3-1 (16-25, 25-15, 25-12, 25-19) i finalen, som i motsetning til de seneste årene der vinneren har blitt kåret i final four, denne gangen ble funnet i samkjøring med kvinnefinalen.

Det åpnet så lovende for Kazan. Lubespillerne ble tatt ned i tre blokker fra start, samtidig som Kazan la godt servepress. Lube kom gradvis med, men aldri så nært at det var mulig å ta sett. Fra det andre settet var det imidlertid Lube som bestemte. Kazanspillerne hang mer og mer med hodet. Mikhailov og Ngapeth skuffet kapitalt, bare Anderson holdt nivået oppe. På andre siden av nettet sprudlet spillerne, spesielt viste de tre cubanerne Leal, Simon og Juantorena seg fram. Sistnevnte ble forøvrig kåret til kampens MVP.

Med seieren vant Lube Champions League for andre gang. Den forrige vinsten kom så langt tilbake som i 2002.

Kvinnenes finale måtte nødvendigvis vinnes av et italiensk lag. Imoco Volley Conegliano har dominert i Italia denne sesongen, men i finalen i går var Igor Gorgonzola Novara sterkest, anført av Paola Egonu, kampens MVP, og Michelle Bartsch-Hackley. Novara kom best i gang og tok de to første settene før Conegliano slo tilbake grusomt i det tredje. Fjerde settet ble jevnt, men til slutt kunne Novara juble for sin første seier i Champions League. Resultatet ble 3-1 (25-18, 25-17, 14-25, 25-22).

Vi legger ellers merke til at mens norske kvinnespillere ofte slutter på toppniv før de har fylt 25 år, er Novaras kaptein Francesca Piccinini 40 år. Og om Novara ikke har vunnet før, kan hun se tilbake på seks tidligere titler.

De to vinnerlagene kunne i tillegg til pokal og medaljer ta med 400.000 euro hver, mens sølvvinnerne fikk 200.000.

Legg igjen en kommentar