Publiserte artikler

Finaler i Champions League

Det blir fullsatt i Max-Schmeling-Halle i Berlin i morgen når både kvinnenes og mennenes Champions League 2019 skal avgjøres. Alle de tilgjengelige 9.046 billettene er solgt, i tillegg til at representanter fra 112 mediainstitusjoner vil være tilstede. De to finalene går også på TV til 75 land over hele verden, mens vi i Norge og de fleste andre interesserte som ikke har billett til kampene, kan følge ypperlig stream via EuroVolleyTV.

Kvinnefinalen går først med kampstart kl. 16:00. Det er første gang siden 2005 at finalistene kommer fra samme land. En periode etter det sørget CEV for at dette ikke kunne skje, men opphevet bestemmelsen i 2017. Tyrkiske lag har i mange år dominert europeisk kvinnevolleyball, men denne gangen er det to lag fra Italia som møtes i finalen. Verken Igor Gorgonzola Novara eller Imoco Volley Conegliano har vunnet Champions League tidligere, men Imoco har sølv fra 2017 og bronse fra 2018. De samme to lagene møttes også i den italienske seriefinalen. Etter at Imoco hadde vunnet grunnserien, vant de også sluttspillfinalen med 3-0 i kamper.

Mennenes finale går kl. 19:00. Her er også en italiensk seriemester det ene laget. Cucine Lube Civitanova er også det laget som får kortest tid til restitusjon før kampen i Berlin, etter at de spilte femte og avgjørende finalekamp mot Perugia sist tirsdag, en kamp de avgjorde med 3-2 etter å ha ligget under 0-2. Motstanderne deres, Zenit Kazan fra Russland, er regjerende mestere etter at de slo nettopp Civitanova i finalen i fjor. Kazan har mulighet til å vinne Champions League for femte gang på rad og sjuende totalt. Men de får det ikke enkelt. Kazan virker ikke like solide som tidligere sesonger, blant annet tapte de den russiske seriefinalen. Og de har allerede møtt Lube tidligere denne sesongen. Det endte med seier for Lube, nemlig finalen i klubb-VM, der Lube vant 3-2. Lube er også det eneste laget uten tap i Champions League denne sesongen. Kazan måtte ha golden set mot Trefl Gdansk for å ta seg til semifinalen.

Du kan lese mer om Finalene i Berlin her.

Legg igjen en kommentar