Publiserte artikler

Finaletap

Bittert tap for Rune Fasteland og Knack Roeselare. Foto: Greenyard Maaseik

Jonas Kvalen blir eneste norske spiller som blir nasjonal mester for en utenlandsk klubb denne sesongen. Det ble klart i helgen da både Rune Fasteland og Andreas Takvam og deres respektive klubber, Knack Roeselare i Belgia og VfB Friedrichshafen i Tyskland, tapte den femte og avgjørende finalekampen i sluttspillet.

Og begge lagene tapte så bittert som mulig, 2-3 med minste margin på hjemmebane. Lørdag hadde Knack Roeselare Greenyard Maaseik på besøk. Roeselare hadde ikke den beste oppladningen til kampen. Laget fikk en av sine hovedangripere alvorlig skadet i den tredje finalekampen. De søkte om medisinsk overgang for en annen spiller, landslagsspiller Tomas Rousseaux, som hadde spilt ferdig sesong i Polen. Men mens Maaseik hadde fått tillatt tilsvarende overgang tidligere i vår, ble søknaden avslått for Roeselare. Likevel kom Roeselare godt i gang i den avgjørende kampen med Rune Fasteland som startende midtspiller. De gikk opp i ledelse 2-0 og det hele så lovende ut. Men dessverre for Rune og Roeselare snudde Maaseik kampen og vant med minste marginal 25-22, 25-23, 16-25, 19-25, 13-15. Kampstatistikken ser du her.

I Tyskland var kamputviklingen litt annerledes. Andreas Takvam var ikke med fra start på grunn av en liten skade under oppvarmingen, men måtte tidlig inn i første sett da erstatteren ikke fungerte. Berlin Recycling Volleys tok likevel de to første settene før Friedrichshafen kom i gang og tok de to neste. I det avgjørende settet fulgte lagene hverandre hele tiden før Berlin avgjorde til 25-17, 25-21, 19-25, 23-25, 16-14 i en fullsatt hall, 3810 tilskuere, i Friedrichshafen. Statistikk her.

Legg igjen en kommentar