Publiserte artikler

Spennende sluttspill

Blir Takvam tysk mester? Foto: VfB

Til helgen blir det avgjort om to nye norske spillere blir nasjonale mestere for sine utenlandske klubber. Fra før har Jonas Kvalen vunnet det sveitsiske mesterskapet med Lausanne UC. Og lørdag har Rune Fasteland muligheten til å bli belgisk mester med Knack Roeselare, mens Andreas Takvam og Friedrichshafen kan gå til topps i det tyske mesterskapet søndag.

Både Roeselare og Friedrichshafen spiller femte og avgjørende kamp denne helgen. Motstandere er henholdsvis Greenyard Maaseik og Berlin Recycling Volleys. I Belgia har det spesielle skjedd at kampene er vunnet på bortebane i alle de fire første kampene. Kanskje ikke så lovende for Roeselare, som spiller den avgjørende kampen hjemme. Rune har i store deler av sesongen vært tredjevalg i Roeselares midt. Men i den siste kampen startet han og bidro i aller høyeste grad til seieren med seks blokkpoeng, halvparten av lagets totale, samt fem angrepspoeng og et ess. Så vi satser på at Rune bidrar til at laget vinner den viktigste kampen denne sesongen mellom de to store lagene i belgisk volleyball. Vi vet ikke om kampen streames, men du kan følge resultatene her.

I Tyskland er det hjemmelagene som har vunnet de fire første finalekampene, så det bør love godt for Friedrichshafen, som har vunnet grunnserien, cupen og supercupen i Tyskland denne sesongen. Andreas har spilt tre sesonger for Friedrichshafen og vunnet cup og supercup hver sesong, men ennå ikke blitt tysk mester. Han er på utgående kontrakt med klubben, og selv om han er ønsket med videre, har han også tilbud fra andre steder. Uansett vil vi tro han har et sterkt ønske om å sikre seg et tysk mesterskap. Andreas har startet de fleste av kampene denne sesongen, og i forrige hjemmekamp ble han MVP. Informasjon om kampen her.

Av andre mesterskap i Europa kan vi nevne at Russlands mester ikke heter Zenit Kazan. Etter å ha vunnet de fem siste mesterskapene på rad, ble de i år slått 3-1 i finalekamper av Kuzbass Kemerovo.

Og i Hellas har Olympiakos Pireus tatt sitt 29. mesterskap, det andre på rad, ved å vinne 3-0 i kamper mot PAOK Thessaloniki.

De polske mesterne heter ZAKSA Kędzierzyn-Koźle. De slo Onico Warszawa 3-0 i finalekamper. Dette var ZAKSAs åttende mesterskap.

Vi kan også nevne at TIF Vikings overmenn i Champions League, Chaumont, er i gang med den franske finalen. De tapte 2-3 i den første av fem kamper mot de regjerende mesterne Tours.

Og i Italia leder Sir Safety Conad Perugia 2-1 i kamper over Cucine Lube Civitanova.

Legg igjen en kommentar