Publiserte artikler

Universitetsmesterskap i USA

Jakob Thelle. Foto: UH

I fjor vår fikk Bjarne Nikolai Huus oppleve det som for volleyballstudenter i USA er det største, nemlig å vinne finalen i NCAA-mesterskapet, den øverste divisjonen i universitetsvolleyballen. I år fikk ingen norske oppleve det Bjarne gjorde. Laget han spilte på, Long Beach State, forsvarte derimot tittelen, og tok sitt tredje mesterskap totalt. Og en dansk spiller fikk være med begge de to gangene, og Simon Øster Ellegaard Andersen ble også tatt ut på drømmelaget.

Men om ikke det ble en norsk tittel, fikk en norsk spiller oppleve det å spille finalen på Long Beach’ hjemmebane foran 3.800 tilskuere, deriblant noen norske. Jakob Solgaard Thelle er nemlig i troppen til den tapende finalisten, University of Hawaii. Og selv om Jakob ikke er blant de mest sentrale spillerne på laget, er det tydelig at de vil satse på ham i og med mye spilletid allerede i den første sesongen han studerer i øystaten.

Long Beach vant finalen med 3-1 (23-25, 25-22, 25-22, 25-23). Du kan lese om kampen her.

Legg igjen en kommentar