Publiserte artikler

Kvinnene avslutter OL

Den internasjonale olympiske komité har godkjent at kvinnenes innendørsfinale i volleyball i OL i Tokyo i 2020 vil gå på lekenes avslutningsdag 9. august, mens mennenes finale vil gå dagen før. Dette har blitt en realitet etter at FIVB har jobbet for likestilling mellom kjønnene. I den forbindelse har de foreslått at annen hver gang skal kvinnenes finale avslutte OL, annen hver gang mennenes. Hittil at alltid mennenes finale gått til slutt, men i 2020 får altså kvinnene denne æren. I 2024 i Paris vil mennene igjen spille til slutt, i 2028 i Los Angeles kvinnene.

Den samme ordningen vil bli foretatt i sandvolleyball. I Tokyo vil mennenes finale gå til slutt, 8. august, mens kvinnene vil avslutte i Paris og mennene igjen i Los Angeles.

Du kan lese meldingen fra FIVB her.

Legg igjen en kommentar