Publiserte artikler

Skandinaviske mestere

Gentofte Volley danske mestere. Foto: DFVB

De nasjonale mesterne i Danmark og Sverige er nå kåret. I begge landene blir mesterne funnet i sluttspillet. Det er litt forskjell på sluttspillene i de to landene, blant annet er det en svært avansert form i Sverige. Men i begge landene blir det avsluttet med en finale som spilles i best av fem kamper.

Finalene har gitt følgende utfall: Får åttende gang på ni år og fjerde på rad, var det Holte IF og Brøndby VK som møttes i kvinnefinalen. Brøndby vant i fjor, men denne gangen trakk Holte det lengste strået og vant 3-1 i kamper.

Hos mennene var Hvidovre VK finalist for første gang, mens motstanderne Gentofte Volley er en gjenganger i disse finalene med tolv tidligere oppgjør, og forsvarende mester. Gentofte greide å gjenta bedriften fra i fjor og vant 3-1 i kamper etter knepne 3-2 i siste kamp.

I Sverige er kvinnelaget til Engelholms VS landets store gullgrossist. De vant finalen mot Örebro Volley i tre strake kamper, og har nå tatt fem svenske mesterskap på rad, i tillegg til at de har vunnet svensk Grand Prix like mange ganger på rad.

Hos mennene ble Linköpings VC mestere. I finalen ble Hylte/Halmstad Volley beseiret med 3-1 i kamper.

Av andre mesterskap rundt i Europa, kan vi også nevne at TIF Vikings overmenn i CEV-cupen, Neftohimic Burgas, er blitt bulgarske mestere. Laget som slo Viking ut av Champions League, Chaumont, er i semifinale i Frankrike og har vunnet første kamp der. I Tyskland har Andreas Takvam og Friedrichshafen vunnet første finalekamp i serien best av fem mot Berlin, og i Belgia står det 1-1 i finalen mellom Rune Fastelands lag Knack Roeselare og Maaseik.

Legg igjen en kommentar