Publiserte artikler

Lagene til EM U16/U17 klare

Italia vant det første EM U16 for jenter. Foto: CEV

I løpet av helgen ble de siste lagene til EM-sluttspillet for jenter født 2004 og senere og gutter født 2003 og senere klare. Arrangørene pluss vinnerne av sonekvalifiseringene var klare tidligere. I slutten av forrige uke gjennomførte 20 lag i hver klasse spill i fem puljer, og der fikk puljevinnerne og den beste toeren hos guttene de siste ledige plassene.

Hos jentene ble følgende lag puljevinnere: Frankrike, Nederland, Romania, Serbia og Tyskland, hos guttene Frankrike, Hellas, Portugal, Romania og Russland. Og som beste toer fikk Hviterussland den siste plassen hos guttene.

For de skandinaviske deltakerne i turneringene, Danmark og Sverige, gikk det ikke som håpet. Bare de svenske guttene unngikk sisteplassen i sin pulje ved å slå Latvia 3-2. Du finner alle resultatene fra jentenes kvalifisering her, fra guttenes her.

De tolv lagene som skal spille sluttspill i hver klasse blir dermed følgende:
Jenter: Belgia, Finland, Frankrike, Italia, Kroatia, Nederland, Romania, Russland, Serbia, Slovenia, Tyrkia og Tyskland.
Gutter: Bulgaria, Finland, Hviterussland, Frankrike, Hellas, Italia, Polen, Portugal, Romania, Russland, Tsjekkia og Tyrkia.

Sluttspillet skal arrangeres 13.-21. juli. Jentenes er delt mellom Italia og Kroatia (Zagreb), guttenes skal gå i Bulgarias hovedstad Sofia. Det er andre gang mesterskap i disse klassene arrangeres.

Legg igjen en kommentar