Publiserte artikler

VaLePa finske mestere

Glade mestere i Finland.

I Norge er serien for lengst ferdig, men i de fleste andre europeiske landene er de i gang med sluttspill for å kåre de nasjonale mesterne. Andreas Takvam, som spiller i Tyskland for VfB Friedrichshafen, har sammen med laget kvalifisert seg til finalen etter å ha slått Lüneburg 3-0 i kamper. I den siste ble forøvrig Andreas kåret til MVP. Også finalen spilles i best av fem kamper, den første spilles 27. april, og finaleserien er ferdig tidligst 5. mai. Motstanderen er ikke klar ennå, det står mellom Berlin og Unterhaching.

Også Rune Fasteland i Knack Roeselare i Belgia er i gang med sluttspill. Når en kamp gjenstår, leder de en firelags playoff-gruppe. De to beste i gruppen skal spille finale i best av fem kamper.

Jonas Kvalen i Sveits har også kvalifisert seg til sluttspillfinale med Lausanne UC. Der møter de Amriswil og leder allerede 2-0 i kamper i serien best av fem, så 23. april har Jonas mulighet til å ta hjem mesterskapet for andre gang på rad.

I Finland har VaLePa, uten norsk deltakelse, men med svensk, vunnet det finske mesterskapet for tredje gang på rad og femte totalt, etter å ha slått Etta Oulu 4-0 i kamper i serien best av sju. Finske landslagsveteraner som Esko, Siirila og Sivula og svenske Sundberg er sentrale på laget, som sikret seg den siste seieren knepent med 15-13 i femte sett.

Legg igjen en kommentar