Publiserte artikler

Italiensk kvinnefinale

Paola Egonu var vanskelig å stoppe i går. Foto: CEV

Det blir hel-italiensk kvinnefinale i Champions League i Berlin 18. mai. Tirsdag hadde Imoco Volley Conegliano små problemer med å vinne også den andre semifinalen mot Fenerbahce Opet Istanbul med 3-0. I Tyrkia ble sifrene 18-25, 22-25, 26-28.

Større spenning ble det i den andre italiensk-tyrkiske semifinalen. Etter at Igor Gorgonzola Novara hadde vunnet bortekampen mot VakifBank Istanbul 3-0, fikk de større problemer i går hjemme i Novara. Så store at VakifBank vant den ordinære kampen 3-1 (25-23, 25-20, 15-25, 25-21). Dermed måtte det et golden set til for å finne finalisten. Og med 14-12 til VakifBank så det ut til at de skulle greie å snu oppgjøret. Men Novara tok de fire siste poengene og dermed 16-14 og seier. Stor helt hos hjemmelaget ble Paola Egonu som tok 39 poeng.

Det blir ikke hel-italiensk i mennenes finale, som også går i Berlin 18. mai. Cucine Lube Civitanova hadde riktignok ikke problemer med å slå PGE Skra Balchatow fra Polen to ganger 3-0, i Civitanova i går ble sifrene 25-15, 25-20, 27-25, i en kamp der Osmany Juantorena vant 12 av 13 angrep.

Men i den andre semifinalen ble Sir Colussi Sicoma Perugia slått ut av Champions League for fjerde gang av Zenit Kazan. Det medfører at Kazan skal spille sin femte finale i Champions League på rad, der de har vunnet de fire foregående i tillegg til to andre. Og selv om verdens kanskje beste spiller, Wilfredo Leon, byttet Kazan med Perugia før denne sesongen, var det ikke nok til å hindre Kazan i å vinne 3-1 (22-25, 25-23, 25-23, 26-24) i Kazan i går. Og med borteseier 3-2 var saken klar.

Du kan se video av alle semifinalene på EuroVolley TV, se her. Se også sidene til CEV her og her.

Legg igjen en kommentar