Publiserte artikler

Takvam cupmester igjen

Årets tyske cupmestere. Foto: VfB Friedrichshafen

Andreas Takvam er inne i sin tredje sesong med den tyske storklubben VfB Friedrichshafen. De to foregående sesongene har han med laget sitt vunnet den tyske cupen, og i går var det klart for ny cupfinale, denne gangen mot SVG Lüneburg. For fjerde gang gikk de tyske finalene i SAP Arena Mannheim, og med 10.287 tilskuere ble det en mektig forestilling.

Andreas var tiltenkt en startplass, men under oppvarmingen fikk han en kneskade og måtte kaste inn håndkleet. Fra sidelinjen fikk han se lagkameratene starte noe forsiktig. Lüneburg presset i serve og brukte de mulighetene de fikk etter dårlige Friedrichshafen-mottak. Men etter hvert begynte Friedrichshafens blokk og feltforsvar å fungere, og på 21-21 var stillingen utjevnet. Fra da av så ikke Friedrichshafen seg tilbake og vant i tre strake sett 25-23, 25-18, 25-16.

Med det tok laget sitt tredje cupmesterskap på rad og det sekstende totalt. De tre siste titlene er kommet med Andreas som spiller og Vital Heynen som trener, så Polens landslagstrener blir nok ikke arbeidsledig på en stund. Og Andreas har nok også gode forhandlingskort på hånden når ny kontrakt skal forhandles.

Kvinnenes tyske cupmesterskap ble vunnet av SSC Palmberg Schwerin med 3-0 (25-21, 25-21, 25-20) over Allianz MTV Stuttgart. Det var Schwerins sjette cuptittel totalt. Den forrige kom i 2013.

Du kan se mer om de tyske cupfinalene her.

Legg igjen en kommentar