Publiserte artikler

Puljene i Continental Cup

Kvalifiseringsprosessen for sandvolleyballdelen i OL i Tokyo neste år er i gang. I alt skal 48 lag delta, 24 i hver klasse. Arrangørene er sikret å få med et lag i hver klasse. Dessuten får verdensmestrene som blir kåret i Hamburg til sommeren plass. Femten lag i hver klasse kommer fra den olympiske rankinglisten. Denne hentes på bakgrunn av resultatene i VM 2019 og World Tour i perioden 1. september 2018 – 14. juni 2020. Fem plasser blir gitt til landene som vinner de kontinentale cupene, og de to siste til lag i en olympisk kvalifisering som holdes i Haiyang i Kina 18.-22. september i år. Ingen land får ha med flere enn to lag i OL. Du kan lese om kvalifiseringsprosedyren her.

Puljene i første runde av Europas kontinentale cup er nå trukket. Hos mennene deltar 32 land, hos kvinnene 30. Lagene er delt i puljer med fire lag, med unntak av to puljer hos kvinnene, som har tre lag. I turneringene stiller hvert land med to lag i hver klasse. De to beste lagene i hver pulje går videre til den andre av i alt tre kvalifiseringsrunder. Den andre runden spilles i mai neste år, mens finalerunden avvikles i Nederland 22.-28. juni 2020. Lag som har kvalifisert seg blant de 15 fra VM/WT, får ikke delta i finalerunden.

Norge har meldt på lag i begge klassene til Continental Cup, men bare kvinnene må spille første runde. De har der havnet i pulje med Georgia, Tyrkia og Ungarn, og skal spille sine førsterundekamper i Batumi i Georgia 29.-30. juni. Hvilke spillere som skal delta fra Norge blir avgjort senere, men det ligger vel i kortene at de høyest rankede i øyeblikket, Ingrid Lunde-Oda Ulveseth og Ane Guro-Hjortland-Victoria Kjølberg, får turen.

Hele puljeoppsettet finner du her.

Mennene går i kraft av rankingen i CEV inn i neste runde sammen med Polen, Latvia, Russland, Nederland, Italia, Østerrike og Spania. Kvinnelandene som slipper første runde er Tsjekkia, Tyskland, Nederland, Sveits, Russland, Finland, Polen og Spania.

Legg igjen en kommentar