Publiserte artikler

Viking utslått

Ørjan Siljander overvant ofte høy blokk. Foto: CEV

Det blir Neftochimic Burgas fra Bulgaria som får møte greske Olympiakos Pireus til kvartfinale i CEV-cupen. Det ble klart da TIF Viking tapte også bortekampen mot Burgas med 1-3 (25-22, 19-25, 19-25, 16-25). Som kjent gikk resultatet i den første kampen, som gikk i Sotra Arena, i favør av Burgas med 3-1, men ikke før Viking hadde solgt seg dyrt og tapt det fjerde settet først etter å ha hatt åtte settballer.

Heller ikke i kveldens kamp fikk Burgas noe gratis, selv om laget var forsterket med tre landslagsspillere fra Sotrakampen. Etter en jevn start rykket Burgas til 7-2. Men Viking bet seg fast og rykket gradvis nærmere. og på stillingen 21-21 var det kontakt. Og nå var det Viking som hadde initiativet, noe som ga setteseier og stor frustrasjon på Burgas-benken. Dessverre greide ikke Viking å beholde helt det samme presset i de neste settene, og feilprosenten ble noe større. Det ble tyngre å stå imot de høye angriperne til Burgas og verre å komme forbi den bulgarske blokken. Drøyt 600 tilskuere i hallen fikk se hjemmefavorittene gradvis ta over kampen og sikre seg de to settene som var nødvendig for å gå videre.

Med unntak av at Burgas hvilte landslagsdiagonalen Uschikov, fortsatte de med toppet lag i det fjerde settet, mens Viking slapp til flere av de som startet kampen på benken. God Viking-innsats også nå, men Burgas kontrollerte settet hjem. Hos Viking bør Ørjan Siljander framheves. Spesielt gode prestasjoner også fra Jon Jarning og Vetle Hylland, men hele laget kan være fornøyde med innsatsen selv om europacupeventyret er over for denne sesongen.

Les ellers Vikings facebookside her. Statistikk fra kampen er her.

Legg igjen en kommentar