Publiserte artikler

Mennenes EM-puljer trukket

Atomium i Brüssel. Foto: CEV

Under en større tilstelning ved Atomium i Brüssel i dag, ble puljene til mennenes sluttspill i europamesterskapet trukket. Sluttspillet går som kjent i fire land: Belgia, Frankrike, Nederland og Slovenia, i dagene 12.-29. september. Siden de tjuefire lagene som har kvalifisert seg til sluttspillet er delt i puljer på seks lag, vil hvert av de fire landene arrangere kampene i en av puljene. Fire lag fra hver pulje går videre, og hvert land vil arrangere to 1/8-finaler og en kvartfinale, mens en semifinale går i Slovenia og en i Frankrike. Bronsefinalen og finalen skal gå i Paris.

Ved trekningen ville arrangørlandene toppe hver sin pulje i hjemlandet. Deretter var fire og fire lag plassert i puljer i forhold til den europeiske rankingen. og lagene fra disse seedingspuljene ble trukket ett og ett, etter visse prinsipper, som f.eks. at de forrige EM-finalistene, Russland og Tyskland, ikke kunne havne i samme pulje.

Trekningen ga følgende resultat:
Pulje A (i Montpellier, Frankrike): Frankrike, Italia, Bulgaria, Portugal, Hellas, Romania
Pulje B (i Brüssel og Anterpen, Belgia): Belgia, Serbia, Tyskland, Slovakia, Spania, Østerrike
Pulje C (i Ljubljana, Slovenia): Slovenia, Russland, Finland, Tyrkia, Makedonia, Hviterussland
Pulje D (i Rotterdam og Amsterdam, Nederland): Nederland, Polen, Tsjekkia, Estland, Ukraina, Montenegro

En pulje utpeker seg som den klart sterkeste, det kan bli et rotterace omm plasseringene i pulje A. Pulje B kan også bli interessant, mens Russland får lite motstand i pulje C, og i pulje D er Polen klare favoritter, selv om Nederland bet godt fra seg i sist VM.

Du kan lese om trekningen her. Turneringens hjemmeside, der du også kan finne skissert kampdatoer, samt link til billettbestilling, er her.

Og så kan vi fantasere om hvorvidt Norge hadde havnet i Ljubljanapuljen om de hadde slått Hviterussland tilstrekkelig.

Legg igjen en kommentar