Publiserte artikler

Førde-dobbel

Førdes kvinner jubler for NM-tittel. Foto: Tomm Hansen, VolleyVekst

I 1979 vant BSI NM-finalene for både kvinner og menn. Det gikk altså 40 år før en ny klubb greide den samme prestasjonen. Men i går vant Førde VBK begge finalene, og uvanlig nok var Randaberg IL motstander i begge kampene. Av gårsdagens finalekamper ble kvinnefinalen den største beholdningen. To gode lag ga hverandre kamp til døren. Mye godt spill, taktiske varianter og hard kjemping ga den beste kvinnefinalen vi kan huske å ha sett. Til slutt var det nok først og fremst Førdes bedre serving som ble tungen på vektskålen og førte til 3-1 (25-15, 18-25, 25-19, 25-21) til Førde, og dermed kopi av seieren samme sted i fjor. Kampens toppscorer ble Randabergs Hanne Haugen Zylstra med 17 poeng, mens Ragni Steen Knudsen tok 14 for Førde. Statistikk fra kampen ser du her. Les hva Randaberg skriver om kampen her. NRK Sogn og Fjordane har reportasje her.

Mennenes finale ble dessverre et lite antiklimaks. Randaberg greide aldri å gi Førde reell kamp, og Førde kunne styre kampen fra start til slutt og vinne 3-0 (25-20, 25-19, 25-22). Statistikk finner du her. Randaberg har reportasje her, NRK Sogn og Fjordane her. Førdes facebooksider er her. Flest poeng hos Førde tok Håvard Aarrestad og Sverre Grønnevik Flåskjer med 12, mens brødrene Ask og Isak Helland-Hansen hos Randaberg scoret 11 hver.

Legg igjen en kommentar