Publiserte artikler

EM-kvalifisering U17 gutter

I juli skal det arrangeres EM-sluttspill i klassene U17 (født 2003 og senere) for gutter og U16 for jenter. Det er bare andre gang det europeiske forbundet arrangerer mesterskap i disse klassene, og Norge har valgt å ikke melde seg på hittil. I det første mesterskapet for to år siden, vant Italia begge klassene.

Kvalifiseringen for å komme til sluttspillet er i gang, og første runde spilles i CEVs forskjellige soner. Det betyr at det er NEVZA vil kvalifisere et lag videre til neste runde i kvalifiseringen, som spilles i april. Jentene i klasse U16 avviklet første runde forrige helg, og turneringen, som ble spilt i Tórshavn på Færøyene med seks deltakende lag, ble vunnet av Finland, som dermed kvalifiserte seg til andre kvalifiseringsrunde, se her.

Guttenes kvalifisering skal gå i Kuortane i Finland denne helgen. Fire lag skal delta. Foruten arrangørene, er det Danmark, Færøyene og Sverige. De fire lagene spiller alle mot alle, deretter møtes nr. 1 og 2 til finale, og vinneren av denne er kvalifisert til neste runde.

Turneringens hjemmeside er her. Stream av kampene er her. Du kan lese meldinger hos det svenske volleyballforbundet her, hos det danske her.

Guttenes sluttspill går i Bulgarias hovedstad Sofia 13.-21. juli, mens jentenes arrangement er delt mellom Italia og Kroatia samme tidspunkt.

Legg igjen en kommentar