Publiserte artikler

EM-drømmen brast

Kristian Morken Bjelland fikk ingen lykkelig avslutning på sin landskamp nr. 50. Foto: Frode Andersen/CEV

Norge må vente minst to år til før vi får et seniorlandslag i et EM-sluttspill. Og det spørs om mulighetene for å komme dit neste gang vil ligge like godt til rette som de gjorde denne gangen. For de andre resultatene som måtte gå inn for at Norge skulle ha muligheten, gjorde nettopp det. Så det eneste som behøvdes for et historisk EM-sluttspill, var at Norges menn i går slo Hviterussland 3-0 eller 3-1 på hjemmebane i Ekeberghallen.

Men dessverre var laget langt unna å oppnå et slikt resultat. Foran over 800 tilskuere presterte laget i denne sin viktigste kamp til dato under sin kapasitet. Innledningen var preget av mange norske feilserver. De servene som kom over, hadde hviterusserne ingen problemer med å angripe på, og når blokk-forsvar heller ikke fungerte, ble det aldri nok ekstrapoeng til at Hviterussland ble presset, selv om side out-spillet stort sett fungerte greit.

Norge var sjanseløse i de to første settene, og først da Hviterussland hadde sikret seg avansement, jevnet kampen seg ut ved at Norge både servet bedre og spilte bedre overgangsspill. Men med 0-3 (19-25, 18-25, 23-25) er EM-håpet denne gangen ute. Se CEVs kommentarer her. CEVs statistikk fra kampen ser du her. Vi gjør oppmerksom på at den ikke er ført i henhold til DataVolleys retningslinjer og er ganske så feilaktig. Volleymedia har kommentert kampen her.

Det var synd at de norske mennene ikke fulgte kvinnenes eksempel i den foregående kampen. Mot allerede EM-klare Ukraina slo de seg løs og ga favorittene kamp til døren i de tre første settene. Det andre settet styrte Norge fullstendig og hentet hjem sin andre settseier i kvalifiseringen. Til slutt måtte imidlertid jentene gi tapt for de fysisk sterkere ukrainerne, som spesielt var overlegne i blokk, og det endte 1-3 (22-25, 25-18, 22-25, 11-25). Statistikk her (med de samme innvendingene som hos mennene), CEVs kommentarer rundt alle kvalifiseringskampene her.

Alle de 24 lagene i hver klasse som skal spille EM-sluttspillet i høst er nå klare. Mennenes sluttspill er delt mellom Belgia, Frankrike, Nederland og Slovenia, og spilles 12.-29. september. Hvilke lag det er, ser du her. Lagene deles i puljer på seks, og trekningen til disse vil skje 16. januar i Brüssel.

Kvinnenes sluttspill er også delt mellom fire land: Polen, Slovakia, Tyrkia og Ungarn. Mesterskapet går 23. august – 8. september. Hvilke land som er med, ser du her. Trekningen her skjer 23. januar i Istanbul.

Se ellers egen EM-side her.

Legg igjen en kommentar