Publiserte artikler

Skjebnekveld

Kan Huus og Norge overvinne Hviterusslands blokk i kveld også? Foto: CEV

I kveld kan volleyballandslaget for menn skrive historie ved å kvalifisere et norsk innendørslandslag til et EM-sluttspill for første gang. Selv om Norge har vært i nærheten tidligere, økte sjansene for dette da CEV utvidet antall lag som skal spille sluttspillet fra 16 til 24 lag før årets mesterskap. Dermed er nåløyet for å komme med blitt litt utvidet. Men fortsatt er det på ingen måte enkelt å komme med, siden godt over halvparten av Europas lag vil bli holdt utenfor. For eksempel er våre skandinaviske naboer Danmark og Sverige uten muligheter til å komme dit.

En annen nyhet med mesterskapet, er at sluttspillet både for kvinner og menn skal gå i fire land. I tillegg til arrangørlandene, er de åtte beste lagene fra EM i 2017 klare. Dermed er det 12 ledige plasser det er blitt spilt om i kvalifiseringen. Etter fem runder med kvalifiseringskamper har flere lag sikret seg avansement, mens andre er utslått. Men noen blir altså klare i kveld da de siste kampene i alle puljene blir spilt.

Og Norges menn er altså et av lagene som fortsatt har mulighet. De kan imidlertid ikke gjøre det helt på egen hånd. De må uansett slå Hviterussland i kveld med 3-0 eller 3-1 for å bli nr. 2 i sin pulje. Å vinne puljen er ikke mulig. I tillegg må de holde minst 2 av de seks andre puljetoerne bak seg. Men sjansene for dette er der, les Volleymedias analyse her. Se også CEVs artikkel om kvalifiseringen her. Flere av kampene som påvirker Norges sluttplassering starter tidligere og vil gi en pekepinn underveis. Hele oppsettet er her.

Norges kamp i kveld går kl. 20:00 i Ekeberghallen i Oslo. Billetter kan du få fatt i her. Programmet for denne, og kampen kvinnene skal spille mot Ukraina, ser du her.

De norske mennene har meldt inn følgende lag til kampen i dag: Kåre Helvik Morken og Henrik Aase Hole, oppleggere, Jonas Kvalen og Sigurd van Dijk Festøy, diagonaler, Petter Alstad Østvik, Rune Fasteland og Øystein Schierning, midter, Isak Helland-Hansen, Bjarne Nikolai Huus, Mathias Loftesnes, Kristian Morken Bjelland og Jarle Fornes, kanter, og Øysten Løken Bergum og Lars Fredrik Tvinde, liberoer.

Du kan se kampen hos en av Amedias nettaviser eller på eurovolley.tv.

Også de norske kvinnene spiller sin siste kamp i EM-kvalifiseringen i dag, men i motsetning til mennene har de ingen mulighet til avansement, uansett resultat mot Ukraina, blir de nr. 4 og sist i sin pulje. Og heller ikke Ukraina har mye å spille for, de blir nr. 2 og er klare for sluttspillet uansett. Les artikkel hos CEV her, alle kampoppsettene er her. Også denne kampen vises på Amedias portaler og eurovolley.tv.

Kampstart for Norge-Ukraina i Ekeberghallen er kl. 17:00, og Norge har meldt inn følgende lag: Live Sørbø og Ane Askeland, oppleggere, Rugile Lavickyte og Thea Sannes Sweder, diagonaler, Oda Løvø Steinsvåg, Tuva Aarrestad og Kjersti Norveel, midter, Ragni Steen Knudsen, Synne Grøttum Kolsvik, Karoline Fauske, og Emilie Olimstad, kanter, og Kari Vølstad Bogen, libero.

Legg igjen en kommentar