Publiserte artikler

Norge vant lett

Som ventet fikk ikke Norge store problemer med å vinne EM-kvalifiseringskampen mot Georgia i Tbilisi i dag. Trener Tore Aleksandersen hadde fått hentet Kåre Helvik Morken inn igjen som opplegger fra pensjonisttilværelsen, og med i startoppstillingen fikk han Sigurd van Dijk Festøy på diagonal, kantene Bjarne Nikolai Huus og Kristian Morken Bjelland, Petter Alstad Østvik og Rune Froestad Fasteland i midten og Lars Fredrik Tvinde som libero.

Norge førte kampen fra start. Med full kontroll i servemottaket, kunne Morken styre angriperne som han ville, noe en killprosent på 70, med bare en angrepsfeil og ingen nedblokkinger viser. Samtidig hadde Norge god press på serven, noe som ga de norske god tid til å sette blokken. Solide 25-10 ble resultatet i det første.

Norge startet med samme oppstilling i det neste settet, og selv om laget ikke fikk like mange poeng på egen serve, hadde Norge en angrepsprosent på 84, noe som er smått utrolig når to landslag møtes.

Til tredje sett byttet Huus med Mathias Loftesnes og Østvik med Øystein Schierning. Øystein Løken Bergum fikk en runde bak for Festøy, der kantene overtok ansvaret for angrep fra pos. 1, og Henrik Aase Hole avsluttet kampen på oppleggerplass. Det betød at bare kaptein Jonas Kvalen var eneste uten spilletid, men det skyldtes at han ble spart etter en overtråkk på treningsleiren i Polen.

Selv om killprosenten i det siste settet falt litt, var laget aldri truet. De to siste settene ble begge vunnet 25-18. Bjelland ble lagets toppscorer med 16 poeng, fulgt av Festøy med 15. Morken hadde 3 ess og Fasteland 3 blokkpoeng, mens Tvinde var beste servemottaker. Hele statistikken ser du her.

Etter dette resultatet har Norge fortsatt en mulighet til å ta seg til EM-sluttspillet. Det blir avgjort onsdag når Norge møter Hviterussland i Egeberghallen, les mer hos NVBF her.

Kommentarer (4)