Publiserte artikler

Landslagene trener

Det norske laget i Maribor. Foto: Volleyballjentenes facebook

De norske seniorlandslagene innendørs forbereder seg til de to siste kampene i kvalifiseringen til EM i år. Kvinnelaget oppholder seg ved det slovenske landslagets treningssenter i Maribor, mens mennene har lagt sin treningsbase til Kielnarowa i Polen. Kvinnene skal videre til Hellas for å spille sin femte av seks kvalifiseringskamper 6. januar, deretter flyr de hjem og avslutter mot Ukraina i Ekeberghallen 9. januar, mens mennene drar til Georgia for å spille 5. januar, før de drar hjem til Norge og møter Hviterussland samme sted og dag som kvinnene.

I løpet av treningsoppholdene har lagene fått matchet seg. Både Slovenia og Østerrike har vært i Maribor, og Norge har møtt begge. Begge kampene har endt med norske tap, men laget har fått med seg sett i de uoffisielle kampene. Du kan følge laget på facebooksidene deres her.

Mennene har fått to kamper mot et lag som kjemper i bunnen av den nest øverste serien i Polen, Buskowianka Kielce. I begge kampene ble det spilt fire sett, og alle de åtte settene ble vunnet av Norge. Kielces trener mente at hovedgrunnen til det første tapet skyldtes at de spilte med Mikasa-baller, i stedet for Molten, som de var vante med fra sin serie. Men det hjalp ikke så mye at de fikk trent med Mikasa mellom de to kampene, den norske seieren var like klar.

Polakkene hadde håpet å få se Andreas Takvam i aksjon, ettersom han spilte for Kielce sesongene 2013-2015. En problematisk kneskade har imidlertid ført til at landslaget sparer ham mest mulig. Han blir ikke med mot Georgia, men kanskje hjemme mot Hviterussland. Men skaden er ikke verre enn at han spilte det meste av klubblaget Friedrichshafens seriekamp sist lørdag.

De norske mennene tar sikte på å spille en tredje kamp i Polen før de drar videre. Motstanderne blir reservelaget til Resovia Rzeszów og spilles i morgen eller i overmorgen.

Legg igjen en kommentar