Publiserte artikler

Europaranking

Rankingen for de europeiske landslagene var klare tidligere i høst, men CEV har offentliggjort dem først nylig. For seniorlagene baserer rankingen seg på resultatene i EM i 2015 og 2017, samt VM i år, European League i 2017 og World League i 2017. Hvorfor ikke European League i år og VNL i år blir benyttet, vet vi ikke. OL i 2016 er heller ikke med, siden det ikke var mulig for alle europeiske lag å kvalifisere seg.

I forhold til de forrige rankinglistene i 2017, er det uforandret helt på toppen. Serbia leder kvinnenes ranking og Russland mennenes. På de nærmeste plassene er det små justeringer. Hos kvinnene har Nederland avansert fra fjerde til andreplass, mens Italia er nr. 3, nå sammen med Russland, som har falt en plassering tilbake.

Hos mennene er ikke Russland alene på toppen. Serbia har hoppet opp to plasser og deler førsteplassen med russerne. Frankrike, som forrige gang delte topplassen med Russland, har nå falt tilbake til tredje.

Også for de norske lagene er det små justeringer. Kvinnene har gått to plasser fram, og er nå nr. 33 av de 46 på listen, mens mennene er plassert en plass dårligere og er nr. 32 av 47. Se kvinnenes ranking her, mennenes her.

Også de eldste juniorklassene, U19 kvinner og U20 menn, har fått nye lister. Her har de norske jentene gått en plass fram til nr. 22 av 38, mens guttene har gått to plasser tilbake til nr. 27 av 34. Rankinglisten for U19-jentene er her, U20-guttene her.

Legg igjen en kommentar