Publiserte artikler

European League fastlagt

Det europeiske volleyballforbundet, CEV, har i dag offentliggjort European League for 2019. Som i år blir det to divisjoner, Golden og Silver. I Golden er det tolv lag i hver klasse, i Silver åtte. Lagene er fordelt i puljer på fire lag i hver, og i puljene møtes lagene til kamper borte og hjemme, seks kamper på hvert lag. Det hele avgjøres med final four. I Golden vil de to beste lagene få plass i FIVB Challenger Cup, der de kan spille seg til VNL. I Silver vil vinneren av final four være kvalifisert for Golden i 2020.

De første kampene i European League starter 25. mai. Final four for kvinnenes Golden går 21.-22. juni, for mennene 22.-23. juni, mens Silvers final four for kvinnene går 28.-29. juni og 29.-30. juni for mennene.

Det spilles også om penger denne gangen. I Golden får vinnerne i hver klasse 125.000 euro, i Silver er førstepremien 50.000 euro, men det fordeles også ut premiepenger i puljekampene.

Vi legger ellers merke til at de svenske kvinnene har rykket opp til Golden etter seier i Silver i fjor, mens de svenske mennene ikke er påmeldt i år. Derimot er Danmarks menn tilbake i Silver etter at de tok en pause i fjor.

Lagene er fordelt i puljene på grunnlag av siste Europaranking, og ser slik ut:

Golden
Menn
Pulje A: Belgia, Slovakia, Tyrkia, Latvia
Pulje B: Nederland, Estland, Spania, Kroatia
Pulje C: Finland, Tsjekkia, Ukraina, Hviterussland

Kvinner
Pulje A: Tsjekkia, Ukraina, Slovakia, Sverige
Pulje B: Kroatia, Ungarn, Frankrike, Østerrike
Pulje C: Hviterussland, Aserbajdsjan, Finland, Spania

Silver
Menn
Pulje A: Hellas, Østerrike, Ungarn, Bosnia-Hercegovina
Pulje B: Danmark, Romania, Aserbajdsjan, Georgia
Kvinner
Pulje A: Romania, Georgia, Israel, Kypros
Pulje B: Slovenia, Portugal, Hellas, Estland

Du kan lese mer hos CEV her, her og her.

Legg igjen en kommentar