Publiserte artikler

Førde og Randaberg til finale

Førdespillere fornøyde med finaleplass. Foto: Førde VBK

Denne helgen har det svært uvanlige skjedd, nemlig at de samme to klubbene har kvalifisert lag til både kvinnenes og mennenes finale i Norgesmesterskapet. For Førdes kvinnelag var det klart allerede forrige helg at de skulle spille finale. Begge semifinalekampene mot BK Tromsø ble nemlig spilt i Gaularhallen i Sunnfjord forrige lørdag og søndag. Og med seier 3-0 til Førde i begge kampene, var finaleplassen sikret.

Hvem de skal møte i finalen, ble ikke klart før i går. Oslo Volley og Randaberg IL var semifinalemotstandere. Forrige helg møttes lagene i Randaberg, og da vant Randaberg en knepen seier med 3-2. I går var det returoppgjør i Oslo, og da viste Randaberg seg sterkest igjen og vant 3-1.

Hos mennene hadde 1. divisjonslaget Spirit Lørenskog spilt seg fram til semifinale i NM. Der møtte de Randaberg, og på hjemmebane viste de at de med flere tidligere elitespillere på laget ikke var ufarlige ved å vinne det første settet. Men da Randaberg skrudde opp nivået, viste de at eliteserielaget var sterkest og vant 3-1. Dermed trengte Randaberg bare å vinne to sett på hjemmebane for å bli finaleklare. Selv om det første settet var jevnt, var det tidlig klart at Randaberg ville gå til finalen, og de vant også alle de tre settene. Du kan lese mer hos Randaberg her.

Den andre semifinalen i klassen for menn gikk mellom Førde og Koll. Her hadde Førde vunnet en jevn kamp hjemme med 3-1, og de trengte altså å vinne to sett i Oslo for å gå til finalen. Det så også lyst ut da de vant det første settet. Men Koll hadde ikke tenkt å gi seg uten sverdslag og tok de to jevne neste settene. Dermed var det kniven på strupen for begge lagene. Koll måtte vinne settet for å få et golden set, mens Førde måtte vinne for å slippe dette. Settet ble jevnt, men til slutt ble det Førde som vant  25-22, og med det gikk til NM-finale. Som en parentes vant Koll knusende det femte settet. Les artikkel hos NRK Sogn og Fjordane her

Alle NM-resultatene har du her (kvinner) og her (menn).

Legg igjen en kommentar