Publiserte artikler

Kvinnenes klubb-VM starter

Allerede i natt norsk tid startet den første kampen i kvinnenes verdensmesterskap for klubblag. Mesterskapet går i Shaoxing i Kina, og som hos mennene deltar åtte lag fordelt på to puljer, der nr. 1 og 2 i puljene går til semifinale, nr. 3 og 4 til semifinaler om plassene 5 til 8. Av de åtte lagene som deltar, har fire fått wild cards. Det er Eczacibasi Vitra Istanbul fra Tyrkia, Volero Le Cannet fra Frankrike, Praia Clube fra Brasil og Altay Volleyball Club fra Kasakhstan. Arrangørenes representant er Zhejiang Women’s Volleyball Club, og de siste lagene er de kontinentale vinnerne fra Asia, Europa og Sør-Amerika, henholdsvis Supreme Chonburi, Thailand, VakifBank Istanbul, Tyrkia, og Minas Tênis Clube, Brasil.

Puljene er satt opp slik:
Pulje A: Minas Tênis Clube, VakifBank Istanbul, Volero Le Cannet, Zhejiang Women’s Volleyball Club
Pulje B: Altay Volleyball Club, Eczacibasi Vitra Istanbul, Praia Clube, Supreme Chonburi

Det spilles fire kamper hver dag i dag, i morgen og fredag. Lørdag spilles semifinalene og søndag alle plasseringskampene. Mesterskapets hjemmeside er her. Du kan følge alle kampene mot betaling på FIVBs kanal her. VakifBank er forsvarende mestere, så får vi se om det går bedre for dem enn for Zenit Kazan, som endte på femteplass i mennenes mesterskap.

Legg igjen en kommentar