Publiserte artikler

Lokaloppgjør i CEV-cupen

Mathias Loftesnes og Førde overvant tremannsblokker og gikk til sekstendelsfinale i Ukraina. Foto: CEV

Tilfeldighetene ved trekningen har gjort at to lag fra det nye fylket Vestland skal møtes i sekstendelsfinalen i den nest høyest rangerte europacupen, CEV-cupen. TIF Viking kommer til oppgjøret som første norske lag som har spilt i Champions League. Der tapte laget mot franske Chaumont, som nå er i gang med puljespill i den cupen, og tapet førte Viking til CEV-cupen.

Motstanderne Førde VBK, på sin side, er det første norske laget som har deltatt i CEV-cupen. Debuten kom i 1/32-finalen, der de slo ut Novator Khmelnytskij fra Ukraina over to kamper. Kampen måtte avgjøres i golden set, der Førde viste seg sterkest.

Den første kampen mellom de to naboene går i Førdehuset i dag kl. 17:30, mens returoppgjøret skal spilles i Sotra Arena onsdag om en uke. Resultatet og live score finner du her. I utgangspunktet er det ikke stream av kampen ettersom det europeiske forbundet sitter på rettighetene. Men sjekk på Førdes facebook her om noe kan dukke opp.

Det er ikke bare Førdes menn som er historiske med deltakelse i CEV-cupen. Også kvinnelaget vil bli det første norske laget i denne cupen i kveld, når Saint-Raphaël Var Volley-Ball fra Frankrike står på den andre banehalvdelen kl. 20:00. Også den kampen er i sekstendelsfinalen. Resultater kommer her.

Legg igjen en kommentar