Publiserte artikler

Ny verdensranking

FIVB har nå offentliggjort rankinglisten for innendørslandslagene. Denne listen er interessant ikke bare for å se hvor de enkelte land er plassert. Den viser også hvilke land som får første mulighet til å kvalifisere seg til OL i 2020. I tillegg til arrangørene Japan, er det nemlig de 24 høyest rangerte som får denne muligheten. Disse lagene skal deles i seks puljer på fire lag etter serpentinsystemet, og lagene skal spille turneringer i august neste år. Bare puljevinnerne får plass i OL. De fem siste av de tolv som skal spille OL, finnes i kontinentale kvalifiseringer i januar 2020.

Rankinglisten blir laget ved at det gis poeng for resultatene i World League i 2017, i OL i 2016, i World Cup i 2015 og i VM i år. Noe overraskende teller ikke VNL i år med. Listen for menn viser at som i fjor ligger Brasil og USA på de to første plassene, mens Italia har avansert en plass til tredje. Hos kvinnene har Serbia gått fram to plasser og blitt nr. 1, mens Kina og USA har rykket ned en plass til nr. 2 og 3.

De norske lagene har bare hatt mulighet til å delta i VM-kvalifisering, men den kvalifiseringen har ført dem kraftig oppover på listene. Mennene har avansert 29 plasser og er nå nr. 65, mens kvinnene har rykket fram hele 49 plasser og er nr. 66. I alt er 176 land med på mennenes liste, 168 på kvinnenes. Mennenes rankingliste er her, kvinnenes her.

Legg igjen en kommentar