Publiserte artikler

Førde videre i CEV-cupen

Mathias Loftesnes ble godt passet på. Foto: CEV

Etter en åtte timers biltur fra flyplassen i Kiev og inn i de ukrainske skogene, sto Førdes volleyballmenn for en bragd da de etter å ha tapt den ordinere kampen i returoppgjøret mot Novator Khmelnytskij, vant det avgjørende golden set og med det gikk videre til 1/16-delsfinalen. Der får de noe kortere reisevei, ettersom motstanderne blir TIF Viking fra Bergen.

Kampen i Ukraina, som gikk foran 750 tilskuere i byen Horodok, ble forøvrig noe av en berg- og dalbane følelsesmessig for de norske tilhengerne. Etter at Førde hadde vunnet hjemmekampen greit med 3-1, trengte de bare å vinne to sett for å være sikre på avansement. Det første settet hadde Førde grei kontroll på og vant 25-21 etter en sterk sluttspurt. De to neste settene så også nordmennene ut til å full kontroll på med ledelse under veis med både seks og sju poeng. Men når avgjørelsen skulle komme, sviktet laget. Og da også det fjerde settet ble tapt, så det plutselig mørkere ut, for da måtte et usikkert golden set avgjøre. Men etter jevnt sett til sidebytte, rykket Førde og avgjorde med 15-10. I den ordinære kampen ble sifrene, med Førde først, 25-21, 29-31, 24-26, 19-25. Mathias Loftesnes ble toppscorer i kampen med 22 poeng. Statistikk ser du her.

Les ellers Førdes facebooksider her, der det er linker til reportasjer i Firda og NRK Sogn og Fjordane.

For det andre norske laget som spilte europacup i går, gikk det ikke like godt. Etter tap 0-3 i Kuopio i Finland i forrige uke, var det ventet at Savo Volley Kuopio ville bli for sterke på BK Tromsøs hjemmebane også. Og det stemte, BK Tromsø måtte tåle 0-3 (16-25, 11-25, 13-25) i Tromsøhallen. Se statistikk her. Tromsøs facebookside her.

To andre norske spillere har spilt europacup. Jonas Kvalen og Lausanne UC har gått videre i CEV-cupen etter tap 2-3 borte og seier 3-0 hjemme mot Barkom-Kazhany Lviv fra Ukraina, og Bjarne Nikolai Huus har blitt utslått fra Challenge Cup etter at hans kypriotiske lag Pafiakos Pafos har tapt to ganger 0-3 for Sport Lisboa e Benfica.

Legg igjen en kommentar